Sažetak događaja iz proteklog tjedna

KRIMINALITET
 
U proteklom razdoblju na području naše Policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 41 kazneno djelo, od kojih su 23 počinili nepoznati počinitelji.
Na području Siska počinjeno je 20 kaznenih djela, devet na području Kutine, četiri na području Novske, po tri na području Petrinje i Gline  i dva na području Gvozda.  
 Zabilježeno je 14 krađa, sedam teških krađa, po šest prijetnji i oštećenja tuđe stvari, tri prijevare te po jedna utaja, neovlaštena proizvodnja i promet drogama, teška tjelesna ozljeda u pokušaju, iznuda i neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari. Od ukupnog broja kaznenih djela tijekom vikenda su zabilježena 24 kaznena djela od kojih su 15 počinili nepoznati počinitelji.  
 
JAVNI RED I MIR

Zabilježeno je pet narušavanja javnog reda i mira, za koja je prijavljeno osam počinitelja. Dva narušavanja počinjena su na području Kutine te po jedno na području Siska, Sunje i Petrinje, dok na području Novske, Gline, Dvora, Gvozda i Hrvatske Kostajnice narušavanja javnog reda i mira nije bilo.
U dva slučaja prekršaji su počinjeni vikom i galamom te u po jednom slučaju svađom i vikom i na naročito drzak način, fizičkim sukobom i vrijeđanjem ili omalovažavanjem policijskih službenika.  
Tijekom vikenda zabilježena su tri narušavanja javnog reda i mira, za koja je prijavljeno šest počinitelja.
 
PROMET
 
Na prometnicama se dogodilo 18 prometnih nesreće i to sedam na području Siska,  šest na području Kutine, tri na području Novske te po jedna na području Petrinje i Gline dok na području Sunje, Hrvatske Kostajnice i Dvora  prometnih nesreća nije bilo. Od navedenog broja prometnih nesreća evidentirane su četiri nesreće s ozlijeđenima u kojima su dvije osobe (od kojih jedan vozač bicikla i vozač traktora) zadobile teške tjelesne ozljede i tri osobe lakše, dok je u 14 nesreća nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su nepropisna vožnja unazad u pet slučajeva, nedržanje strane kretanja u četiri slučaja, neprilagođena brzina kretanja vozila u tri slučaja  i dr. U četiri nesreće vozači su napustili mjesto događaja od kojih su dva pronađena. Također su u četiri nesreće vozači bili pod utjecajem alkohola.
Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo deset prometnih nesreća.
 
 
GRANICA
 
Proteklog tjedna zabilježena su četiri slučaja krijumčarenja preko državne granice u kojima su sudjelovala dva bosanskohercegovačka i dva slovenska državljanina. Oni su pokušali prokrijumčariti ukupno 10 kutija cigareta, 1000 grama duhana i prehrambene proizvode.

Stranica