Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Tjedni pregled događaja za razdoblje od 21. do 27. listopada 2019. godine

KRIMINALITET
 
U proteklom razdoblju na području naše Policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 48 kaznenih djela, od kojih su 25 počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska počinjeno je 20 kaznenih djela, 11 na području Kutine, šest na području Petrinje, četiri na području Gvozda, po tri na području Gline i Hrvatske Kostajnice i jedno na području Novske. Zabilježeno je 20 krađa, sedam prijetnji, šest oštećenja tuđe stvari, četiri teške krađe, po dva djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih stvari, izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i nasilje u obitelji te po jedna tjelesna ozljeda, dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, protuzakonit lov i ribolov, prisila prema službenoj osobi i pronevjera. Od ukupnog broja kaznenih djela tijekom vikenda je zabilježeno 20 kaznenih djela od kojih su 12 počinili nepoznati počinitelji.  
 
JAVNI RED I MIR
 
Zabilježeno je pet narušavanja javnog reda i mira, za koja je prijavljeno sedam počinitelja. Po jedno narušavanje počinjeno je na području Siska, Sunje, Novske, Gline i Dvora, dok na području  Kutine, Petrinje, Gvozda i Hrvatske Kostajnice narušavanja javnog reda i mira nije bilo. U četiri slučaja prekršaji su počinjeni vikom i galamom, a u jednom slučaju fizičkim sukobom. Tijekom vikenda zabilježena su tri narušavanja javnog reda i mira, za koja su prijavljena četiri počinitelja.
 
PROMET
 
Na prometnicama su se dogodile 24 prometne nesreće i to osam na području Siska, sedam na području Kutine, po tri na području Novske i Gline te po jedna na području Gvozda, Dvora i Hrvatske Kostajnice dok na području Sunje i Petrinje prometnih nesreća nije bilo. Od navedenog broja prometnih nesreća evidentirane su tri nesreće s ozlijeđenima u kojima su dvije osobe (od kojih jedan vozač mopeda) teško ozlijeđene i jedna lakše, dok je u 21 nesreći nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su nedržanje strane kretanja u šest slučajeva, nepropisno pretjecanje i nedržanje potrebitog razmaka u po tri slučaja i dr. U pet prometnih nesreća vozači su napustili mjesto događaja od kojih su dvoje naknadno pronađeni. U jednoj prometnoj nesreći na području Siska vozač je bio pod utjecajem alkohola. Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo deset prometnih nesreća.
   
GRANICA
   
Proteklog tjedna zabilježeno je 12 slučajeva krijumčarenja preko državne granice u kojima je sudjelovalo pet hrvatskih, četiri bosanskohercegovačka, dva austrijska i jedan slovenski državljanin. 
Oni su pokušali prokrijumčariti ukupno 44 tablete koje se nalaze na popisu droga, a za koje nisu imali odgovarajuću liječničku dokumentaciju, 10 kutija cigareta, kilogram duhana, alkoholnog pića i prehrambene proizvode.

Stranica