Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Tjedni pregled događaja za razdoblje od 28. listopada do 3. studenoga 2019. godine

KRIMINALITET
 
U proteklom razdoblju na području naše Policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 38 kaznenih djela, od kojih su 27 počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska počinjeno je 17 kaznenih djela, osam na području Kutine, po četiri na području Novske i Petrinje, tri na području Hrvatske Kostajnice te po jedno na području Gline i Gvozda.         
 
Zabilježeno je devet krađa, po sedam teških krađa i oštećenja tuđe stvari, četiri prijetnje, tri prijevare te po jedno razbojništvo, utaja, izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, pustošenje šuma, nasilje u obitelji, napad na službenu osobu, neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari i protuzakonit lov i ribolov. Od ukupnog broja kaznenih djela tijekom vikenda je zabilježeno 30 kaznenih djela od kojih su 18 počinili nepoznati počinitelji.  
 
JAVNI RED I MIR
 
Zabilježena su četiri narušavanja javnog reda i mira, za koja je prijavljeno pet počinitelja. Dva narušavanja počinjena su na području Kutine te po jedno na području Siska i Gvozda, dok na području Sunje, Novske, Petrinje, Gline i Dvora narušavanja javnog reda i mira nije bilo. U po dva slučaja prekršaji su počinjeni vikom i galamom i fizičkim sukobom. Tijekom vikenda zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira, za koja su prijavljena tri počinitelja.

PROMET
 
Na prometnicama se dogodilo 35 prometnih nesreća i to 20 na području Kutine, osam na području Siska, četiri na području Petrinje, dvije na području Hrvatske Kostajnice i jedna na području Novske, dok na području Sunje, Gline, Gvozda i Dvora prometnih nesreća nije bilo. Od navedenog broja prometnih nesreća evidentirano je 13 nesreća s ozlijeđenima u kojima je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede i 20 osoba lakše dok je u 22 nesreće nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su brzina neprimjerena uvjetima na kolniku u 12 slučajeva, nedržanje razmaka u devet slučajeva, nepropisno kretanje kolnikom u pet slučajeva, nepropisna vožnja unazad u dva slučaja i dr. U dvije nesreće vozači su napustili mjesto događaja od kojih je jedan naknadno pronađen. U pet nesreća vozači su bili pod utjecajem alkohola.
Tijekom vikenda na prometnicama su se dogodile 22 prometne nesreće.

GRANICA
 
Proteklog tjedna zabilježeno je 14 slučajeva krijumčarenja preko državne granice u kojima je sudjelovalo po pet hrvatskih i bosanskohercegovačkih i četiri slovenska državljanina. Oni su pokušali prokrijumčariti ukupno 81 tabletu koja se nalazi na popisu droga, a za koje nisu imali odgovarajuću liječničku dokumentaciju, 45 kutija cigareta, kilogram duhana, prehrambene proizvode i alkoholna pića.


 

Stranica