Uoči blagdana Svih svetih kapelan Borić predvodio mise i molitve

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Foto: PU sisačko-moslavačka

Uoči blagdana Svih svetih i Dušnog dana policijski kapelan Policijske uprave sisačko-moslavačke don Ivo Borić, održao je u ponedjeljak, 28. listopada u Policijskoj postaji Gvozd molitvu odrješenja na kojoj su prisustvovali djelatnici spomenute postaje. Molitvi se pridružio i župnik župe Sv. Petra i Pavla, Fra Tomislav Jurić.

U srijedu, 30. listopada, u prostorijama Policijske postaje Petrinja slavljena je Sveta Misa za sve umrle. Idućeg dana, u četvrtak 31. listopada položeni su vijenci i zapaljene su svijeće na gradskom groblju Viktorovac. Uz izaslanstvo Ministarstva hrvatskih branitelja i Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, polaganju vijenaca prisustvovali su i roditelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu.

Molitvu na gradskom groblju predvodili su don Ivo Borić, kapelan PU SMŽ, don Branko Čagelj, vojni kapelan i trajni đakon Vjekoslav Uvalić.
Misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje iz Domovinskog rata održana je na Dušni dan 2. studenoga u sisačkoj katedrali Uzvišenja Svetog Križa, zajedno s vojnim i policijskim kapelanom, a u koordinaciji s Vojnim ordinarijatom u Republici Hrvatskoj. U svojoj propovjedi policijski kapelan don Ivo Borić naglasio je da su naši pokojni uzori i primjeri strpljivosti i zajedništva, pouzdanja u Gospodina koji je put, istina i život.
 

Stranica