Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Tjedni pregled događaja za razdoblje od 9. do 15. ožujka 2020. godine

KRIMINALITET
 
U proteklom razdoblju na području naše policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 49 kaznenih djela, od kojih su 25 počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska počinjeno je 16 kaznenih djela, zatim 13 na području Kutine, osam na području Gline, šest na području Novske, po dva na području Petrinje i Hrvatske Kostajnice te po jedno na području Sunje i Gvozda, dok na području Dvora kaznena djela nisu zabilježena. Zabilježene su 22 krađe, deset teških krađa od kojih tri u pokušaju, osam prijetnji, dvije teške tjelesne ozljede od kojih jedna u pokušaju te po jedno oštećenje tuđe stvari, nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, tjelesna ozljeda, nasilje u obitelji, nasilničko ponašanje, povreda djetetovih prava i nametljivo ponašanje.
 
JAVNI RED I MIR
 
Zabilježeno je pet narušavanja javnog reda i mira za koje je prijavljeno sedam počinitelja. Dva narušavanja zabilježena su na području Siska i Petrinje te jedno na području Gline, dok na području Sunje, Kutine, Novske, Dvora, Hrvatske Kostjanice i Gvozda narušavanja javnog reda i mira nije bilo. U četiri slučaja prekršaji su počinjeni fizičkim sukobima, a u jednom vikom i galamom.
                                                 
PROMET
                       
Na prometnicama se dogodilo 26 prometnih nesreća, deset na području Siska, četiri na području Petrinje, po tri na području Kutine i Novske, po dvije na području Gvozda i Hrvatske Kostajnice te po jedna na području Gline i Dvora, dok na području Sunje prometne nesreće nisu zabilježene. Od navedenog broja prometnih nesreća, evidentirane su tri nesreće s ozlijeđenima u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene, dok je u 23 nesreće nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile prometnim nesrećama bile su brzina neprimjerena uvjetima na kolniku u šest slučaja, zatim nepropisna vožnja unazad i nepropisno kretanje kolnikom u po pet sličaja, nepoštivanje prednosti prolaza u tri nesreće, itd. U dvije nesreće vozači su napustili mjesto događaja od kojih je jedan naknadno pronađen. U pet nesreća vozači su bili pod utjecajem alkohola od kojih tri na području Siska te po jedan na području Kutine i Petrinje. Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo deset prometnih nesreća.
  
GRANICA
 
Proteklog tjedna zabilježeno je 19 slučajeva krijumčarenja preko državne granice u kojima je sudjelovalo po sedam hrvatskih i bosanskohercegovačkih, dva slovenska te po jedan srbijanski, nizozemski i američki državljanin. Oni su pokušali prokrijumčariti 5,75 kilograma duhana, 150 komada tableta koje se nalaze na popisu droga, a za koje nisu imali odgovarajuću liječnićku dokumentaciju, 46 kutija cigareta, prehrambene proizvode i alkoholna pića.

Stranica