U Glini i Sisku održane „Sportske igre mladih - Turneja radosti“

  • Slika /PU_SiM/sportske igre mladih 2020/Naslovna.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Foto: PU sisačko-moslavačk 

Povodom održavanja Plazma Sportskih igara mladih 2020. pod motom "Zajedno više možemo - u akciji s policijom", Policijska uprava sisačko-moslavačka, pripremila je niz preventivnih aktivnosti i animacijskih događanja, ciljano usmjerenih na promicanje zdravih stilova života u duhu sporta, kao i promicanje pozitivne kulture navijanja koja isključuje svaki oblik huliganizma, nasilja, diskriminacije i govora mržnje te poziva na „fair play“ igru, toleranciju i korektno navijanje. 

Ovakve se igre održavaju diljem Hrvatske, a jedna od njih održana je u srijedu, 11. ožujka, u Osnovnoj i Srednjoj školi u Glini, a druga, sljedećeg dana, 12. ožujka, u Sportskoj dvorani „Brezovica“ u Sisku.

Nakon ceremonije otvaranja Sportskih igara mladih-Turneja radosti, u sportskom dijelu programa u Glini su uz učenike Osnovne škole sudjelovali i učenici Srednje škole Glina, a u Sisku su sudjelovali učenici sisačkih osnovnih škola. Djeca su se natjecala u atletici, odbojci, košarci i igri graničara. Cijelo vrijeme igara natjecatelje-sportaše pratilo je oko 1000 navijača učenika, nastavnika i profesora. Pobjednici ovih igara će se natjecati na Županijskim sportskim igrama mladih.

Djeca su u pauzama sportskih natjecanja sa zanimanjem obišli informativne postave policije, Crvenog križa, Javne vatrogasne postrojbe i dr. postava koji su bili izloženi.

Sportske igre u Glini, uz Tihanu Butorac sa suradnicima ispred Organizacijskog odbora Sportski igara mladih podržao je župan Sisačko-moslavačke županije gosp. Ivo Žinić, zamjenik gradonačelnika grada Gline gosp. Dario Žinić, ravnateljica Osnovne škole Glina gđa. Robertina Štajdohar i ravnateljica Srednje škole Glina gđa. Marija Margušić-Novosel sa suradnicima, a u Sisku su podržali gđa. Tihana Butorac ispred Organizacijskog odbora Sportski igara mladih, zamjenik gradonačelnice grada Siska gosp. Marko Krička, ravnateljica Osnovne škole Braća Bobetko iz Siska gđa. Karolina Čutuk te predstavnici Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Stranica