Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Tjedni pregled događaja za razdoblje od 1. do 7. ožujka 2021. godine

KRIMINALITET
 
U proteklom tjednu na području naše Policijske uprave zabilježena su i obrađena 53 kaznena djela, od kojih su 22 počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska počinjeno je 21 kazneno djelo, deset na području Kutine, osam na području Petrinje, šest na području Novske, četiri na području Gvozda te po dva na području Sunje i Gline. Zabilježeno je 16 krađa, 12 prijetnji, četiri oštećenja tuđe stvari, po tri povrede djetetovih prava i teške krađe od kojih jedna u pokušaju, po dvije prijevare, tjelesne ozljede i nasilja u obitelji te po jedno nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, utaja, teška tjelesna ozljeda, izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, povreda dužnosti uzdržavanja, zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, pustošenje šuma, zlouporaba položaja i ovlasti i računalna prijevara.
  
JAVNI RED I MIR
 
Zabilježena su četiri narušavanja javnog reda i mira za koja je prijavljeno pet počinitelja. Po jedan prekršaj zabilježen je na području Siska, Petrinje, Gline i Gvozda. Prekršaji su počinjeni svađom i vikom te na naročito drzak način.
  
PROMET
 
Na prometnicama se dogodila 21 prometna nesreća i to deset na području Siska, šest na području Kutine, tri na području Gline te po jedna na području Petrinje i Dvora, dok na području Novske, Sunje, Gvozda i Hrvatske Kostajnice prometnih nesreća nije bilo. Od navedenog broja evidentirano je pet prometnih nesreća s ozlijeđenima u kojima su dvije osobe (jedan vozač bicikla) zadobile teške tjelesne ozljede i četiri osobe lakše, dok je u 16 nesreća nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su: brzina neprimjerena uvjetima u pet slučajeva, vožnja na nedovoljnoj udaljenosti i nedržanje strane kretanja u po četiri slučaja i dr. U tri prometne nesreće vozači su pobjegli s mjesta događaja od kojih su dvoje pronađeni. U dvije prometne nesreće na području Kutine i u jednoj na području Petrinje vozači su bili pod utjecajem alkohola.
 
Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo šest prometnih nesreća.
  
GRANICA
 
Proteklog tjedna zabilježeno je deset slučajeva krijumčarenja preko državne granice u kojima je sudjelovalo deset osoba i to: pet hrvatskih, dva bosanskohercegovačka te po jedan slovenski, srpski i austrijski državljanin. Oni su pokušali prokrijumčariti ukupno 13 tableta koje se nalaze na popisu droga, a za koje nisu imali odgovarajuću liječničku dokumentaciju, 42 kutije cigareta, prehrambene proizvode i alkoholna pića.

Stranica