Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Pregled događaja za razdoblje 21. do 27. studenog 2022. godine

KRIMINALITET
 
U proteklom tjednu na području naše Policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 46 kaznenih djela, od kojih su 23 počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska počinjeno je 17 kaznenih djela, 13 na području Kutine, šest na području Petrinje, tri na području Novske, po dva na području Gline i Gvozda te po jedno na području Hrvatske Kostajnice, Sunje i Dvora. Zabilježeno je 18 krađa, 16 prijetnji, četiri prijevare te po jedna teška krađa u pokušaju, utaja, oštećenje tuđe stvari, neovlaštena proizvodnja i promet drogama, izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, povreda djetetovih prava, nametljivo ponašanje i nasilničko ponašanje.
  
JAVNI RED I MIR
 
Zabilježeno je pet narušavanja javnog reda i mira za koja je prijavljeno šest počinitelja. Dva narušavanja zabilježena su na području Kutine te po jedno na području Siska, Gline i Gvozda. Prekršaji su počinjeni vikom i galamom, držanjem životinja bez nadzora i odavanjem pijančevanju.
  
PROMET
 
Dogodile su se 33 prometne nesreće i to 15 na području Siska, sedam na području Kutine, tri na području Hrvatske Kostajnice, po dvije na području Petrinje, Novske i Gline te po jedna na području Sunje i Gvozda, dok na području Dvora prometnih nesreća nije bilo. U pet prometnih nesreća s ozlijeđenima, jedna osoba je teže ozlijeđena, a deset osoba lakše, dok je u 28 nesreća nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su: brzina neprimjerena uvjetima na kolniku i nepropisno kretanje kolnikom u po devet slučajeva, nepropisna vožnja unatrag u četiri slučaja, nepoštivanje prednosti prolaska u tri slučaja i dr. U pet prometnih nesreća vozači su pobjegli s mjesta događaja od kojih je troje naknadno pronađeno, a za ostalima se još traga. U dvije prometne nesreće na području Siska i u jednoj na području Petrinje vozači su bili pod utjecajem alkohola.

 Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo deset prometnih nesreća.
  
GRANICA
 
Proteklog tjedna zabilježena su četiri slučaja krijumčarenja preko državne granice u kojima su sudjelovale četiri osobe i to: po dva bosanskohercegovačka i slovenska državljanina. Oni su pokušali prokrijumčariti 64 tableta koje se nalaze na popisu droga, a za koje nisu imali liječničku dokumentaciju, 27 kutija cigareta i prehrambene proizvode.

Stranica