Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Pregled događaja za razdoblje od 13. do 19. ožujka 2023. godine
 
KRIMINALITET

U proteklom razdoblju na području naše Policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 41 kaznenih djela, od kojih su 21 počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska zabilježeno je 15 kaznenih djela, sedam na području Kutine, pet na području Petrinje po četiri na području, Novske i Hrvatske Kostajnice te po tri na području Gline i Dvora. Zabilježeno je 12 krađa, 11 prijetnji, pet oštećenja tuđe stvari, tri teške krađe od kojih jedna u pokušaju, dva djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te po jedna prijevara, teška tjelesna ozljeda u pokušaju, povrede djetetovih prava, računalna prijevara, nedozvoljena uporaba osobnih podataka, dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, iznuda i Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.
 
PROMET

Dogodile su se 32 prometne nesreće i to 15 na području Siska, šest  na području Kutine, četiri na području Gline tri na području Novske, dvije na području Petrinje te po jedna na području Hrvatske Kostajnice i Sunje, dok na području Gvozda i Dvora prometnih nesreća nije bilo. U četiri prometne nesreće s ozlijeđenima, pet osoba je  lakše ozlijeđeno, dok je u 28 nesreća nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su: brzina neprimjerena uvjetima na kolniku u sedam slučajeva, nepropisna vožnja unatrag u četiri slučaja, nepropisno uključivanje u promet u tri slučaja i dr. U sedam prometnih nesreća vozači su pobjegli s mjesta događaja od kojih je troje naknadno pronađeno, a za ostalima se još traga. U jednoj prometnoj nesreći na području Siska vozač je bio pod utjecajem alkohola.

Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo deset prometnih nesreća.
 
GRANICA

Proteklog tjedna zabilježeno je jedno krijumčarenje preko državne granice, od strane bosanskohercegovačkog državljanina koji je pokušao prokrijumčariti 60 kutija cigareta.

Stranica