U Novskoj provedena nacionalna Kampanja „ Manje oružja manje tragedija“ u suradnji s Ravnateljstvom civilne zaštite

  • Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/prevencija/Manje oružja, manje tragedija - Novska 2023/naslovna.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Građani podržali kampanju i dragovoljno predali streljivo 

Foto: PU sisačko-moslavačka
 
U petak, 17. ožujka na trgu dr. Franje Tuđmana, provedena je nacionalna Kampanja „Manje oružja manje tragedija“ koju je organiziralo Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Ravnateljstvom civilne zaštite.

Ova kampanja provodi se od 2007. godine s ciljem senzibilizacije javnosti i poticanja građana na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja, bez sankcija, a sve kako bi učinili svoje okruženje sigurnijim te potakli građane da iz svojih domova uklone sve ono što njih ili članove njihove obitelji može ugroziti .

Poruka koja se kroz kampanju šalje građanima:

Spriječimo tragediju, budite odgovorni prema sebi i drugima.

Postavljeni Info pult s preventivno-edukativnim materijalima obišli su učenici Osnovne škola Novska kao i građani u prolazu gdje su građani upoznati o važnosti dragovoljne predaje oružja, kao i podizanju svijesti o opasnostima od nestručnog rukovanja oružjem i minsko eksplozivnom sredstvima.

Za vrijeme provedbe nacionalne kampanje građani su dragovoljno predali ukupno 1077 komada raznog streljiva i tri spremnika.

U subotu, 18. ožujka građanin je policiji u Glini dragovoljno predao 106 komada streljiva, dok je istoga dana građanin dragovoljno predao dvije automatske puške, šest spremnika i 45 komada streljiva. Idućeg dana u mjestu Nebojan na petrinjskom području, građanin je prilikom čišćenja vikendice pronašao poluautomatsku pušku, malokalibarsku pušku i 52 komada streljiva.

Protiv građana koji takvo oružje, streljivo i dr. ubojita sredstva prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni, niti kazneni postupak.

Dragi građani, oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Na mjesto događaja uputit će se posebno osposobljeni policijski službenici, koji će preuzeti oružje, a Vi ćete ostati anonimni.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće  ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.

SPRIJEČITE TRAGEDIJU, BUDITE ODGOVORNI PREMA SEBI I SVOJIM BLIŽNJIMA!!

Stranica