Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Pregled događaja za razdoblje od 16. do 22. listopada 2023. godine
 
KRIMINALITET 

U proteklom tjednu na području naše policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 57 kaznenih djela, od kojih su 21 počinili nepoznati počinitelji.

JAVNI RED I MIR

Zabilježeno je pet narušavanja javnog reda i mira za koja je prijavljeno šest počinitelja.

PROMET

Na prometnicama su se dogodile 44 prometne nesreće, od kojih 11 s ozlijeđenima u kojima su dvije teže ozlijeđene, a devet osoba lakše, dok je u 33 prometne nesreće nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su neprilagođena brzina kretanja u 11 slučajeva, zatim nepropisna vožnja unazad u osam slučaja, oduzimanje prednosti prolaska u pet slučaja i dr. U deset prometnih nesreća vozači su pobjegli s mjesta događaja, od kojih je četvero naknadno pronađena, a za ostalima se još traga. U jednoj prometnoj nesreći vozač je  bio pod utjecajem alkohola, dok je u jednoj nesreći vozač odbio alkotestiranje.

Tijekom proteklog vikenda na  prometnicama se dogodilo 19 prometnih nesreća.
 
GRANICA

Proteklog tjedna zabilježeno je šest slučajeva krijumčarenja preko državne granice u kome su zatečena tri bosanskohercegovačka te po jedan švicarski, austrijski i hrvatski državljanin. Oni su pokušali prokrijumčariti 46 tableta koje se nalaze na popisu droga, a za koje nisu posjedovali liječničku dokumentaciju i 20 kutija cigareta.

Vijesti u brojkama | Statistike