Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Pregled događaja za razdoblje od 12. do 18. kolovoza 2024. godine
 
KRIMINALITET

U proteklom tjednu na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježena su 52 kaznena djela, od kojih su 27 počinili nepoznati počinitelji.
 
JAVNI RED I MIR

Zabilježena su četiri narušavanja javnog reda i mira za koja su prijavljena četiri počinitelja.
 
PROMET
Na prometnicama se dogodilo 30 prometnih nesreća, od kojih sedam s ozlijeđenima u kojima su tri osobe zadobile teške tjelesne ozljede, a četiri osobe lakše, dok je u 23 nesreće nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su neprilagođena brzina u osam slučajeva, zatim nedržanje potrebnog razmaka i nepropisna vožnja unazad u po četiri slučaja i dr. U četiri prometne nesreće vozači su bili pod utjecajem alkohola. U pet prometnih nesreća vozači su napustili mjesto događaja, od kojih je dvoje naknadno pronađena, a za ostalima se još traga.

Tijekom vikenda na prometnicama se dogodilo 19 prometnih nesreća.

GRANICA

Proteklog tjedna zabilježena su četiri slučaja krijumčarenja preko državne granice u kojima je zatečen po jedan bosanskohercegovački, slovenski, belgijski i nizozemski državljanin. Oni su pokušali prokrijumčariti 30 kutija cigareta, 6,29 grama marihuane i 0,77 grama kokaina i odjeću.

Vijesti u brojkama