Zbog prometnih prekršaja određena zadržavanja vozačima koji su zaustavljena na petrinjskim ulicama

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/Stop policija.jpg

Troje vozača je upravljalo pod utjecajem alkohola, a jedan pod utjecajem droga

Foto: ilustracija

U subotu, 17. kolovoza oko 22.30 sati, na Trgu Stjepana Radića, zatečen je 62-godišnjak koji pod utjecajem alkohola od 2,6 promila upravljao neregistriranim i neosiguranim mopedom. Uhićen je i zbog počinjenih prekršaja doveden nadležnom Općinskom sudu gdje mu je rješenjem određeno zadržavanje u trajanju od 15 dana.

Sljedećeg dana, 18. kolovoza oko 1 sat, na Šetalištu Josipa Jurja Strossmayera, zaustavljen je moped sisačkih registracija kojim je pod utjecajem alkohola od 3 promila upravljao 60-godišnjak. I on je uhićen i zbog počinjenog prekršaja doveden nadležnom Općinskom sudu te mu je rješenjem određeno zadržavanje u trajanju od 5 dana.

Samo desetak minuta kasnije u Sisačkoj ulici, zatečen je 30-godišnji bosanskohercegovački državljanin koji je bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 2,04 promila upravljao automobilom riječkih registracija. Uhićen je i doveden nadležnom Općinskom sudu gdje mu je rješenjem određeno zadržavanje u trajanju od 15 dana.

Potom je u 1.30 sati, u Ulici Mije Srnaka, zaustavljen automobil sisačkih registracija koji se nije odmah zaustavio po naredbi policijskog službenika. Po zaustavljenu je utvrđeno da je automobilom prije stjecanja prava na upravljanje vozilima B kategorije i pod utjecajem droga, što je utvrđeno ispitivanjem na prisutnost droga u organizmu, upravljao 26-godišnjak. Tijekom postupanja se udaljio, ali je naknadno uhićen i doveden nadležnom Općinskom sudu gdje mu je rješenjem određeno zadržavanje u trajanju od 8 dana.

Pisane vijesti | Promet i vozila