Tijekom vikenda osam osoba kršilo mjeru samoizolacije

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/covid.jpg
Foto: Ilustracija
 
U petak, 5. ožujka, na izlazu iz Republike Hrvatske na granični prijelaz Dvor, pristupio je 80-godišnjak, dok je u autobusu kao putnica pristupila 64-godišnjakinja, a granični prijelaz Jasenovac pristupio je 49-godišnjak, iako im je određena mjera samoizolacije. Istoga dana, u jutarnjim satima, na terasi jednog ugostiteljskog objekta u Petrinji, zatečen je 49-godišnjak kojem je također određena mjera samoizolacije.
Sljedećeg dana, 6. ožujka, u jutarnjim satima, na izlazu iz Republike Hrvatske na granični prijelaz Dvor, pristupio je 55-godišnji bosanskohercegovački državljanin za kojeg je izvršenom graničnom kontrolom utvrđeno da nije tranzitirao kroz Republiku Hrvatsku, niti je posjedovao negativan PSR test, već je kratkotrajno boravio na području Republike Hrvatske. Istoga dana, u jutarnjim satima na izlazu iz Republike Hrvatske, pristupila je 24-godišnja hrvatska državljanka, iako joj je određena mjera samoizolacije.
U nedjelju, 7. ožujka na izlazu iz Republike Hrvatske na granični prijelaz Jasenovac, pristupio je 53-godišnjak za kojeg je izvršenom graničnom kontrolom utvrđeno da nije tranzitirao kroz Republiku Hrvatsku, niti je posjedovao negativan PSR test, već je kratkotrajno boravio na području Republike Hrvatske. Istoga dana na području Topuskog u mjestu Batinova Kosa, u kontroli prometa policija je zaustavila osobni automobil šibenskih registracija u kojem se kao putnik nalazio 24-godišnjak iako mu je određena mjera samoizolacije.
Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti prema kojemu je predviđena novčana kazna u iznosu od osam do 15 tisuća kuna, izdan im je prekršajni nalog. 

Stranica