Tijekom vikenda spriječeno šest slučajeva krijumčarenja stranih državljana

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/GRANICA/Nadzor_granica.jpg
Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su tijekom 17. i 18. studenog proveli šest odvojenih kriminalističkih istraživanja nad nekoliko osoba zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje  i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije  ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Osumnjičenici su prevozili veći broj stranih državljana, a koji su na nezakonit način prešli državnu granicu Republike Hrvatske.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma osumnjičeni su uhićeni i dovedeni u službene prostorije policije.

U jednom slučaju jedan vozač se udaljio i za njim se traga.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta.

Prema stranim državljanima postupano je prema Zakonu o međunarodnoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon