U prometu prijavljen traktorist i odgovorni za održavanje kolnika

Slika PU_SiM/vijesti/2010/policajac_glava.jpg

Jučer, 4. prosinca u 13 sati u Zagrebačkoj ulici u mjestu Dužica, općina Lekenik, dogodila se prometna nesreća s povrijeđenom osobom. Upravljajući traktorom sisačkih oznaka, za kojeg je bila priključena neregistrirana i neosigurana poluprikolica, 63-godišnji muškarac s područja Lekenika prešao je traktorom na suprotnu prometnu traku u tom trenutku kada je iz suprotnog smjera osobnim automobilom zagrebačkih registracija naišla 42-godišnja Zagrepčanka. 

Jučer, 4. prosinca u 13 sati u Zagrebačkoj ulici u mjestu Dužica, općina Lekenik, dogodila se prometna nesreća s povrijeđenom osobom. Upravljajući traktorom sisačkih oznaka, za kojeg je bila priključena neregistrirana i neosigurana poluprikolica, 63-godišnji muškarac s područja Lekenika prešao je na suprotnu prometnu traku u trenutku kad je iz suprotnog smjera osobnim automobilom zagrebačkih registracija naišla 42-godišnja Zagrepčanka. U pokušaju izbjegavanja traktora vozačica je skrenula i vozilom udarila u stražnji kraj traktora koji je od siline udara odbačen u odvodni kanal te je potom udario u žičanu metalnu ogradu. U ovoj nesreći traktorist je lakše ozlijeđen, a alkotestiranjem je utvrđeno da je bio pod utjecajem alkohola od 0,47 promila. Zbog počinjenih prometnih prekršaja 63-godišnjak će biti prekršajno prijavljen.

 

U petak, 2. prosinca oko 10 sati u Kutinskoj ulici u Lipovljanima, 29-godišnjak s područja Kutine je upravljao osobnim automobilom kutinskih registracija te je u blizini prijelaza ceste preko željezničke pruge, prilikom mimoilaženja s drugim vozilom, desnim kotačima zahvatio oštećenja na kolniku (ispucan rub, visinska razlika oštećenja od devet centimetara), pri čemu je na prednjem i stražnjem kotaču razderao gume. Novljanski će policajci protiv odgovorne i pravne osobe nadležne za održavanje cesta podnijeti optužni prijedlog temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama.



Stranica