U Sisku obilježen Međunarodni dan tolerancije

  • Slika /PU_SiM/tolerancija/slika 1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Na Gradskoj tržnici Sisak u organizaciji Građanske inicijative „Moj grad Sisak“ i Projekta građanskih prava (PGP) Sisak, održan je susret s građanima povodom obilježavanja Međunarodnog dana tolerancije na kojem su uz zainteresirane građane sudjelovale i osobe pod međunarodnom zaštitom

Foto: Ilustracija

Kao što je poznato, Međunarodni dan tolerancije se obilježava 16. studenoga od 1996. godine, kada je Opća skupština Ujedinjenih naroda pozvala sve svoje članice UN-a na obilježavanje dana poštovanja i uvažavanja drugačijih, u skladu s Deklaracijom o načelima tolerancije UNESCO-a iz 1995. godine koja definira toleranciju ne samo kao moralnu dužnost, već i pravnu i političku obvezu za pojedinca, društvene skupine i države.Tolerancija podrazumijeva poštovanje, prihvaćanje i uvažavanje različitosti u svjetskim kulturama kao i forme izražavanja, volju i težnju prihvaćanja i uvažavanja različitosti, neovisno o političkom uvjerenju, vjerskim, dobnim, rasnim ili spolnim razlikama.

Tako je jučer, 12. studenoga u vremenu od 9 do 11 sati uz poštivanje svi epidemioloških mjera vezano za pandemiju COVID-19, na Gradskoj tržnici Sisak u organizaciji Građanske inicijative „Moj grad Sisak“ i Projekta građanskih prava (PGP) Sisak, održan susret s građanima povodom obilježavanja Međunarodnog dana tolerancije na kojem su uz zainteresirane građane sudjelovale i osobe pod međunarodnom zaštitom.

Podršku obilježavanja Međunarodnog dana tolerancije dali su: Ivica Rendulić, zamjenik gradonačelnice Grada Siska, ravnateljica Osnovne škole Braća Bobetko Karolina Čutuk i učiteljica Refika Omerćehaić, Azra Mulabdić iz Centra za kulturu dijaloga,  dr. sc. Daša Poredoš Lavor iz Građanske inicijative „Moj grad Sisak“, Ivan Plavljanić iz PGP-a Sisak i predstavnik Ureda načelnika, Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Na kraju susreta i druženja odaslana je jasna poruka: Tolerancija se uči i usvaja tijekom cijelog života - to je cijeloživotni proces. Prihvaćanje različitosti stvara osjećaj osobnog zadovoljstva, sreće i pozitivne energije.

Stranica