​Upravljali vozilom pod utjecajem alkohola

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/OZNAKE_policija/policija1.jpg
Foto: ilustracija
 
U subotu, 4. svibnja oko 00.20 sati u Željezničkoj ulici u Petrinji, policijski su službenici u kontroli prometa zatekli 30-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,75 promila upravljao automobilom sisačkih registracija. Vozač je do otriježnjenja smješten u posebnu prostoriju nadležne policijske postaje, a protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

Istoga dana oko 22 sata, u mjestu Volinja, općina Dvor, zaustavljen je automobil sisačkih registracija kojim je bez položenog vozačkog ispita upravljao 52-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,61 promil. Kako se radilo o recidivistu, uhićen je i doveden nadležnom Općinskom sudu.

Sat vremena kasnije u mjestu Matijevići, općina Dvor zaustavljen je 53-godišnji slovenski državljanin koji je upravljao automobilom slovenskih nacionalnih oznaka pod utjecajem alkohola od 0,77 promila. Naplaćena mu je novčana kazna i izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije na teritoriju RH u trajanju od mjesec dana.

U nedjelju, 5. svibnja oko 00.10 sati, policijski su službenici, pokušali zaustaviti kombi sisačkih registracija, koji se nije zaustavljao na zvučne i svjetlosne signale službenog vozila. Po zaustavljanju je utvrđeno da je kombijem pod utjecajem alkohola od 1,46 promila upravljao 55-godišnjak. Do otriježnjenja je smješten u prostorije nadležne policijske postaje, a zbog počinjenih prekršaja protiv njega slijedi obavezni prekršajni nalog.

Istoga dana, oko 00.50 sati, na Trgu dr. Franje Tuđmana u Petrinji, policijski su službenici u kontroli prometa zaustavili automobil zagrebačkih registracija kojim je pod utjecajem alkohola od 1,49 promila upravljao 53-godišnjak. Vozač je do otriježnjenja smješten u posebnu prostoriju nadležne policijske postaje, a protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

Desetak minuta kasnije, u mjestu Ilova na području Kutine, zaustavljen je automobil kutinskih registracija kojim je pod utjecajem alkohola ( odbio alkotestiranje) upravljao 41-godišnjak. Kako je postajala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je smješten u posebnu prostoriju nadležne policijske postaje, nakon čega je prevezen u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu. Zbog počinjenog prekršaja protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila