​Vozači pod utjecajem alkohola izazvali prometne nesreće

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/PROMET/10-11-000.jpg
Foto: ilustracija

U petak, 3. svibnja oko 13.30 sati u mjestu Nova Subocka na području Novske, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenima. Do nesreće je došlo kada je 61-godišnjak upravljao automobilom kutinskih registracija pod utjecajem alkohola od 0,87 promila. Vozilom je prešao na suprotnu prometnu traku i udario u vozilo kojim je iz suprotnog smjera upravljala 45-godišnjakinja, nakon čega je sletio u odvodni kanal. U ovoj prometnoj nesreći vozač i vozačica su lakše ozlijeđeni, a protiv vozača slijedi prekršajni nalog.

U subotu, 4. svibnja oko 23.40 sati, u mjestu Slavsko Polje na području Gvozda, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Do nesreće je došlo kada je 24-godišnjak upravljao automobilom sisačkih registracija pod utjecajem alkohola od 1,52 promila. Prilikom uključivanja u promet udario je u parkirano vozilo.

Idućeg dana, oko 2 sata u ulici Josipa Runjanina u Petrinji, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Do nesreće je došlo kada je 26-godišnjak upravljao automobilom sisačkih registracija pod utjecajem alkohola od 2,05 promila. Sišao je s kolnika i udario u metalni stup.

Istoga dana, oko 21.30 sati, na nenaseljenom dijelu županijske ceste, na dionici Kutina- Ilova, prometnu nesreću je izazvala 26-godišnjakinja koja je pod utjecajem alkohola od 1,53 promila upravljala automobilom kutinskih registracija. Uslijed nedržanja razmaka udarila je u vozilo koje se kretalo ispred nje.

Vozači su do otriježnjenja smješteni u posebne prostorije nadležne policijske postaje, a protiv njih slijede optužni prijedlozi nadležnom Općinskom sudu.

Pisane vijesti | Promet i vozila