Vozači pod utjecajem alkohola izazvali prometne nesreće

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/PROMET/Alkohol_formula.jpg
Foto: ilustracija

U petak, 29. ožujka oko 18.30 sati u mjestu Mala Gorica na petrinjskom području, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Do nesreće je došlo kada je 39-godišnjak upravljao automobilom sisačkih registracija pod utjecajem alkohola od 0,95 promila. Prešao je na suprotnu prometnu traku i udario u vozilo koje je dolazilo iz suprotnog smjera. Protiv 39-godišnjaka slijedi obavezni prekršajni nalog.

U subotu, 30. ožujka oko 18 sati u mjestu Brest Pokupski na petrinjskom području, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Do nesreće je došlo kada je 45-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,14 primila upravljao biciklom, zahvatio zemljanu bankinu i pao. Zbog počinjenih prekršaja protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

Istoga dana, oko 19.30 sati u mjestu Banova Jaruga na kutinskom području, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Nesreću je izazvao 43-godišnjak koji je upravljao automobilom zagrebačkih registracija pod utjecajem alkohola od 1,03 promila. Prilikom pretjecanja udario je u bicikl kojim je iz suprotnog smjera upravljao 70-godišnjak. U ovoj prometnoj nesreći vozač bicikla je teže ozlijeđen, a ozljede su mu okvalificirane u sisačkoj Općoj bolnici. Protiv 43-godišnjeg vozača Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku podnosi se kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Sljedećeg dana, 31. ožujka, oko 3.30 sati na raskrižju ulica Nikole Tesle i Mije Goričkog u Sisku, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Do nesreće je došlo kada je 23-godišnjak dolaskom do raskrižja, uslijed neprilagođene brzine automobilom sisačkih registracija udario u metalnu ogradu. Vozač je bio pod utjecajem alkohola od 0,95 promila te se prethodno nije zaustavio na zvučne i svjetlosne znakove službenog vozila. Do otriježnjenja je smješten u prostoriju nadležne policijske postaje, a zbog počinjenih prekršaja protiv njega slijedi obavezni slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

Pisane vijesti | Promet i vozila