​Vozači pod utjecajem alkohola izazvali prometne nesreće

Slika /PU_SiM/AA NOVE Ilustracije/PROMET/PROMET/Alkohol_formula.jpg
Foto: ilustracija

U petak, 28. lipnja oko 12 sati, u Novoselskoj ulici u Sisku, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Nesreću je izazvao 75-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola od 0,74 promila upravljao automobilom sisačkih registracija. On je izlazeći s parkirališta vožnjom unatrag udario u parkirani automobil. Zbog počinjenih prekršaja protiv vozača slijedi obavezni prekršajni nalog.

Istoga dana, oko 15 sati, na petrinjskom području kod mjesta Blinja, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Prometnu nesreću je izazvao 51-godišnji muškarac koji je bio pod utjecajem alkohola od 1,07 promila. On je po dolasku u zavoj, uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne trake, automobilom sisačkih registracija prešao na suprotnu prometnu traku i udario u automobil kojim je upravljao 59-godišnjak. Potom je 51-godišnjak izgubio nadzor nad vozilom i udario u metalnu zaštitnu ogradu, dok je 59-godišnjak s automobilom sletio u kanal. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena putnica. Protiv 51-godišnjeg vozača zbog počinjenih prekršaja slijedi prekršajni nalog. 

Potom se u nedjelju, 30. lipnja oko 12.30 sati, na sisačkom području u mjestu Prelošćica, dogodila prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Nesreću je izazvao 71-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola od 0,69 promila upravljao automobilom sisačkih registracija. On je po izlasku iz zavoja, uslijed neprilagođene brzine sletio u dvorište te se bočno prevrnuo. Prilikom slijetanja udario je u dvije dvorišne ograde. Vozač tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas te je teže ozlijeđen. Zbog počinjenih prekršaja protiv njega slijedi obavezni prekršajni nalog.

Istoga dana, oko 14.40 sati, na dijelu županijske ceste između mjesta Martinska Ves i Žirčica, prometnu nesreću s ozlijeđenom osobom je izazvala 40-godišnja žena koja je pod utjecajem alkohola od 1,16 promila upravljala automobilom sisačkih registracija. Ona je u zavoju, uslijed neprilagođene brzine, izgubila nadzor nad vozilom te sletjela s kolnika niz kosinu u raslinje. U prometnoj nesreći teže je ozlijeđeno dijete, a protiv vozačice zbog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu bit će podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. 

Pisane vijesti | Promet i vozila