Učenici iz Stružca posjetili Policijsku postaju Kutina

Slika PU_SiM/vijesti/2010/ucenicistruzec/glavna1.jpg

Foto:
 PP Kutina

Provodeći aktivnosti iz programa Policija u zajednici, 30. travnja organiziran je posjet učenika Područne škole Stružec Policijskoj postaji Kutina.

Posjet su dogovorili načelnik PP Kutina, Tone Mašunjac i učiteljica ove škole, Ružica Bertolan, a zajednički su ga organizirali i proveli kutinski kontakt policajci.

Prilikom posjete djeci su pokazana službena vozila i motori koje koriste policijski službenici u obavljanju svojih zadaća te su mogli vidjeti unutrašnjost vozila i sjesti na motore, upaliti bljeskalice i isprobati motorističke kacige, a najviše interesa su pokazali za presretač koji „lovi“ brze automobile po autocesti.

Također su vidjeli prostorije za zadržavanje te prostor i opremu koju koriste kriminalistički tehničari, a najhrabriji su bili i daktiloskopirani.         

Prilikom obilaska operativnog dežurstva djeci je na prihvatljiv način prezentirano da sve dojave građana zaprima šef smjene koji potom šalje policajce na intervencije. Također su vidjeli i isprobali rad s radiokomunikacijskim sustavom preko kojega policajci komuniciraju tijekom obavljanja radnih zadataka, te je za djecu ovom prilikom osmišljen njihov pozivni kod TIGAR, što ih je posebno zainteresiralo i oduševilo.

Djeci je tijekom posjeta kroz razgovor skrenuta pozornost na pravila ponašanja u školi, odnosno na međuvršnjačko nasilje. Tako im je rečeno da se ne smiju tuči, nazivati ružnim i pogrdnim imenima te da trebaju biti dobri prijatelji, uvijek spremni jedni drugima pomoći.

Poslije ove zanimljive šetnje po policijskoj postaji djeca su se okrijepila uz sok i grickalice te su u zajedničkom druženju i razgovoru iskazala veliko zadovoljstvo posjetom Policijskoj postaji Kutina.



Stranica