Kutinska prometna policija provela akciju na autocesti

Slika PU_SiM/vijesti/2010/policajac_stop.jpg

Tijekom provođenja akcije nepropisnu brzinu utvrđivali su laserskim uređajem FAMALASSER III i policijskim vozilom tzv. presretačem te su utvrdili 42 vozača koji se nisu…


Foto:  Ilustracija

Danas, 18. lipnja u vremenu od 6.30 do 10.30 sati policijski službenici Postaje prometne policije Kutina na dijelu autoceste A3 Bregana – Zagreb – Lipovac koju nadzire ova policijska postaja, proveli su akciju usmjerenu na nadzor brzine kretanja.

Tijekom provođenja akcije nepropisnu brzinu utvrđivali su laserskim uređajem FAMALASSER III i policijskim vozilom tzv. presretačem te su utvrdili 42 vozača koji se nisu pridržavali propisane brzine kretanja.                

Tako je utvrđen 31 prekršaj vožnje brzinom od 10 do 30 km/h većom od dopuštene,  zbog čega su ovi vozači kažnjeni s 500 kuna. Kaznom od 1000 kuna kažnjeno je 9 vozača koji su vozilima upravljali brzinom od 30 do 50 km/h većom od dopuštene, dok će dva vozača zbog brzine veće od 50 km/h od dopuštene biti kažnjena novčanom kaznom od 3 do 7 tisuća kuna te će im biti izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

Rekorderu ove akcije, hrvatskom državljaninu koji se vozio 227 km/h, zbog prebrze vožnje utvrđeno je da je vozilom upravljao „pod zabranom“, čime je počinio i kazneno djelo izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude, radi čega je isključen iz prometa.

Tijekom trajanja ove akcije policijski službenici su jednog vozača kaznili zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, jednog zbog obavljanja radnje pretjecanja kojom prilikom nije koristio pokazivač smjera, dok je jedan vozač kažnjen zbog pretjecanja vozila s desne strane (voznom trakom pretjecao vozilo koje se kretalo lijevom pretjecajnom trakom).   


 

Stranica