Sažetak ostalih događaja

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 28 kaznenih djela, od kojih su 16 počinili nepoznati počinitelji  

Sažetak ostalih događaja za protekli vikend          

 

KRIMINALITET                                                                

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 28 kaznenih djela, od kojih su 16 počinili nepoznati počinitelji.

Najviše kaznenih djela i to 13 počinjeno je na području Siska, potom deset na području Kutine, po dva na području Petrinje i Gline te jedno na području Gvozda.

Počinjeno je 13 krađa, pet teških krađa, tri uništenja i oštećenja tuđe stvari, dvije prijetnje te po jedan pokušaj ubojstva, razbojstvo, tjelesna ozljeda, prijevara i izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedice osude.

 

JAVNIRED I MIR

Zabilježeno je pet narušavanja javnog reda i mira, dva počinjena na području Sunje te po jedno na području Siska, Kutine i Petrinje.

U tri događaja javni red i mir narušen je vikom i galamom, u dva fizičkim sukobima, a utvrđen je i jedan prekršaj počinjen točenjem alkoholnih pića u ugostiteljskom objektu osobi pod utjecajem alkohola.

Ove prekršaje počinilo je 11 počinitelja, od kojih je jedan bio pod utjecajem alkohola.

 

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Zabilježeno je sedam slučajeva obiteljskog nasilja, od kojih četiri na području Kutine, dva na području Novske i jedno na području Siska.

Optužni prijedlozi podneseni su protiv deset počinitelja, od kojih su četvorica zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja zadržana u policijskoj postaji, a trojica su uhićena i dovedena na prekršajni sud.

Šest počinitelja bilo je pod utjecajem alkohola, od kojih je najveću koncentraciju od 2,97 promila imao muškarac na području Popovače.

 

PROMET

Na prometnicama se dogodilo 13 prometnih nesreća, od kojih sedam na području Kutine, četiri na području Siska te po jedna na području Sunje i Petrinje.

U tri nesreće lakše je ozlijeđeno pet osoba, a u deset nesreća nastala je samo materijalna šteta.

Dvojica sudionika prometnih nesreća na području Kutine i jedan na području Siska, nakon prometnih nesreća pobjegli su s mjesta događaja te je jedan na području Kutine naknadno pronađen, a za drugima se još traga.

Pod utjecajem alkohola od 0,95 i 1,30 promila bila su dvojica sudionika prometnih nesreća na kutinskom području, a u tim nesrećama nastala je samo materijalna šteta.



Stranica