Sažetak događaja u proteklih tjedan dana

U razdoblju od 25. listopada do 1. studenog 2010. godine na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježena su i obrađena 72 kaznena djela 

Pregled događaja za protekli tjedan       

 

KRIMINALITET          

U razdoblju od 25. listopada do 1. studenog 2010. godine na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježena su i obrađena 72 kaznena djela, od kojih su 33 počinili nepoznati počinitelji.

Najviše kaznenih djela i to 24 počinjeno je na području Kutine, potom 15 na području Siska, po deset na području Novske i Gline, sedam na području Petrinje, tri na području Gvozda, dva na području Hrvatske Kostajnice te jedno na području Dvora, dok na području Sunje kaznena djela nisu evidentirana.

Zabilježeno je 28 krađa, 14 prijetnji, šest teških krađa, pet uništenja i oštećenja tuđe stvari, četiri prijevare, tri izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude, po dva nedozvoljena posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, zlouporabe opojnih droga i utaje te po jedna povreda dužnosti uzdržavanja, krivotvorenje isprava, teška tjelesna ozljeda, napad na službenu osobu, sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti i kazneno djelo krađe iz Zakona o energiji.

Od ukupnog broja kaznenih djela, tijekom produženog vikenda je zabilježeno 39, od kojih su 17 djela počinili nepoznati počinitelji.  

 

JAVNI RED I MIR

Zabilježeno je ukupno 19 narušavanja javnog reda i mira i to po šest na području Siska i Kutine, po tri na području Novske i Petrinje te jedno na području Gvozda, dok na području Sunje, Gline, Dvora i Hrvatske Kostajnice narušavanja javnog reda i mira nisu evidentirana.

U narušavanju je sudjelovalo 35 počinitelja, od kojih je 14 bilo pod utjecajem alkohola, a petero je zadržano u policijskoj postaji.

U deset slučaja javni red i mir narušen je svađom i vikom, u sedam fizičkim sukobom, u po dva slučaja omalovažavanjem i vrijeđanjem policijskih službenika prilikom obavljanja službene dužnosti i puštanjem preglasne glazbe te u jednom slučaju točenjem alkoholnih pića u ugostiteljskom objektu osobama pod utjecajem alkohola.

Od ukupnog broja narušavanja javnog reda i mira, tijekom produženog vikenda je evidentirano 15 narušavanja, za što je prijavljeno 27 počinitelja.

 

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Tijekom proteklog tjedna policija je postupala u 23 slučaja nasilničkog ponašanja u obitelji, od čega u po šest slučajeva na području Siska i Kutine, u pet slučaja na području Petrinje, po dva na području Novske i Gvozda te u po jednom slučaju na području Sunje i Hrvatske Kostajnice, dok na području Gline i Dvora nasilnička ponašanja u obitelji nisu evidentirana.                   

U ovim događajima sudjelovala su 33 počinitelja, od kojih je 17 uhićeno i uz optužni prijedlog dovedeno na prekršajni sud, četiri su zadržana u policijskoj postaji, a jedan je temeljem Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama smješten na bolničko liječenje

Tijekom produženog vikenda zabilježeno je 13 slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji u kojima je sudjelovao 21 počinitelj.

 

PROMET   

Na prometnicama su se dogodile 33 prometne nesreće, od kojih deset na području Siska, devet na području Kutine, šest na području Novske, pet na području Petrinje, dvije na području Gvozda te jedna na području Hrvatske Kostajnice, dok na području Gline, Sunje i Dvora nije bilo prometnih nesreća.      

Od navedenog broja prometnih nesreća evidentirano je 14 nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede, a 15 osoba lakše, dok je u 19 prometnih nesreća nastala samo materijalna šteta.

U pet prometnih nesreća vozači su napustili mjesto događaja te su naknadnim radom pronađena tri vozača, dok se za ostalima i dalje traga.

Najviše prometnih nesreća i to deset dogodilo se zbog neprilagođene brzine, potom šest zbog nedržanja strane kretanja, četiri zbog nepoštivanja prednosti prolaska, tri zbog nepropisnog pretjecanja itd.

Prema danima najviše nesreća evidentirano je subotom - osam, potom ponedjeljkom i nedjeljom - po šest, četvrtkom i petkom - po četiri, srijedom - tri te u utorak - dvije prometne nesreće.

U pet prometnih nesreća utvrđena je alkoholiziranost vozača i to u tri nesreće na području Siska te u po jednoj na području Gvozda i Petrinje.

Od ukupnog broja prometnih nesreća koje su se dogodile proteklog tjedna, 32 nesreće dogodile su se u dane produženog vikenda. U sedam nesreća s ozlijeđenim osobama dvije su osobe teško, a šest je lakše ozlijeđeno, dok je u 25 nesreća nastala samo materijalna šteta.

 

GRANICA

Proteklog tjedna zabilježena su tri slučaja krijumčarenja preko državne granice počinjena od dva austrijska i jednog hrvatskog državljanina, a koji su pokušali prokrijumčariti ukupno dva noža i 200 tableta s popisa droga.

U navedenom razdoblju nisu evidentirani ilegalni prelasci niti povrede državne granice.



Stranica