Sažetak ostalih događaja

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 28 kaznenih djela, od kojih su 12 počinili nepoznati počinitelji

Sažetak ostalih događaja proteklog vikenda.

 

KRIMINALITET          

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 28 kaznenih djela, od kojih su 12 počinili nepoznati počinitelji.

Devet kaznenih djela počinjeno je na području Siska, sedam na području Kutine, po pet na području Novske i Gvozda te po jedno na području Petrinje i Gline.

Počinjeno je deset krađa, pet prijetnji, četiri uništenja i oštećenja tuđe stvari te po jedno ubojstvo, silovanje, teška krađa, utaja, zlouporaba opojnih droga, izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude, zapuštanje i zlostavljanje djeteta ili maloljetne osobe, sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti i napad na službenu osobu.

  

JAVNI RED I MIR    

Zabilježeno je osam narušavanja javnog reda i mira, od kojih po tri na području Siska i Kutine te po jedno na području Petrinje i Gvozda.

U četiri slučaja javni red i mir narušen je vikom i galamom, u dva omalovažavanjem i vrijeđanjem policijskih službenika prilikom obavljanja službene dužnosti, a zabilježen je i po jedan fizički sukob te omalovažavanje i vrijeđanje moralnih osjećaja građana na javnom mjestu.

U narušavanju je sudjelovalo deset počinitelja, od kojih su četiri bila pod utjecajem alkohola, a tri su zbog opasnosti od daljnjeg narušavanja javnog reda i mira zadržana u prostorijama policije do otrježnjenja.

 

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

 Policijski službenici proteklog su vikenda intervenirali u šest slučajeva obiteljskog nasilja, od kojih su tri počinjena na području Siska te po jedno na području Gline, Novske i Gvozda.

U nasilju je sudjelovalo deset počinitelja. Četiri su odmah uhićena i biti će dovedena nadležnim prekršajnim sudovima, a jedan je smješten na bolničko liječenje.

 

PROMET

Na prometnicama se dogodilo 13 prometnih nesreća i to pet na području Kutine, tri na području Siska, po dvije na području Sunje i Novske te jedna na području Petrinje.

U dvije nesreće lakše su ozlijeđene tri osobe (dva vozača motocikla i jedan biciklist), dok je u 11 nesreća počinjena samo materijalna šteta.

U jednoj nesreći s materijalnom štetom u Sunji, vozač je odbio alkotestiranje, a sudionici drugih prometnih nesreća nisu bili pod utjecajem alkohola.

Tri sudionika prometnih nesreća na području Siska, Sunje i Kutine pobjegla su s mjesta događaja te su ih policajci naknadno pronašli.



Stranica