Ishodila kredit na osnovu krivotvorene platne liste

Slika PU_SiM/vijesti/2010/novcanice200black.jpg

Istraživanjem je utvrđeno da je ona kao djelatnica jednog tijela državne uprave, s ispostavom u Novskoj, a s namjerom realizacije kredita, u tuđu platnu listu u kojoj nema prikazanih obustava na plaći za prva tri mjeseca 2006. godine upisala svoje ime i prezime.

Foto:  Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Novska proveli su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjom ženom s područja Novske zbog sumnje da je počinila kazneno djelo krivotvorenja službene isprave.

Istraživanjem je utvrđeno da je ona kao djelatnica jednog tijela državne uprave, s ispostavom u Novskoj, s namjerom realizacije kredita u tuđu platnu listu, u kojoj nema prikazanih obustava na plaći, za prva tri mjeseca 2006. godine upisala svoje ime i prezime. Također je u obrascu zahtjeva za kredit, u djelu koji popunjava poslodavac, krivotvorila potpis ovlaštene osobe i ovjerila pečatom ispostave Novska te navela kako nema obveze po kreditu kao dužnik.

Potom je takve službene i poslovne isprave, u koje je dakle unijela neistinite i netočne podatke, priložila banci koja joj je temeljem toga odobrila kredit.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičene 36-godišnjake je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Kutini podnesena kaznena prijava.



Stranica