Trgovanje ljudima i ropstvo

Slika PU_SiM/vijesti/vezivanje.jpg

Krajem veljače 69-godišnjak je sa svojim sinom došao u Sisak kod 38-godišnjaka i njegove nevjenčane supruge kako bi, prema prethodnom dogovoru, k sebi u mjesto Ruče, Općina Orle, odveli njihovu 15-godišnju kćer radi prisilnog rada i služenja. Za to su Siščanima oprostili dug od kupnje konja, koji je iznosio 5 tisuća kuna, te im isplatili još 3 tisuće kuna

Foto:  Ilustracija

Policijski službenici Odsjeka organiziranog kriminaliteta ove policijske uprave su u suradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Sisak i djelatnicima Centra za socijalnu skrb proveli kriminalistička istraživanja nad ocem i sinom s područja Općine Orle, starima 69 i 34 godine, te 38-godišnjim Siščaninom i njegovom 32-godišnjom nevjenčanom suprugom, zbog sumnje da su na štetu 15-godišnjakinje počinili kazneno djelo trgovanje ljudima i ropstvo.

Naime, krajem veljače 69-godišnjak je sa svojim sinom došao u Sisak kod 38-godišnjaka i njegove nevjenčane supruge kako bi, prema prethodnom dogovoru, k sebi u mjesto Ruča, Općina Orle, odveli njihovu 15-godišnju kćer radi prisilnog rada i služenja. Za to su Siščanima oprostili dug od kupnje konja, koji je iznosio 5 tisuća kuna, te su im isplatili još 3 tisuće kuna.

Svi osumnjičeni su uhićeni te će danas uz kaznenu prijavu biti dovedeni istražnom sucu Županijskog suda u Sisku, a skrb nad 15-godišnjakinjom preuzeo je Centar za socijalnu skrb u Sisku.



Stranica