Iz lovišta uzeo dvije divlje svinje

Slika PU_SiM/vijesti/autopoliclandrover.jpeg

Zbog sumnje da je počinio protuzakoniti lov policijski službenici su uhitili 61-godišnjaka iz Topuskog, za kojeg je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je u lovištu na području Topuskog pronašao ove dvije svinje te ih jedno vrijeme držao kod sebe bez odobrenja ovlaštenog lovnika, da bi ih potom, prema njegovoj izjavi, bez naknade dao 51-godišnjaku

Foto:  Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Gvozd su u kontroli prometa u Topuskom zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 32-godišnjak s područja Gvozda, a suvozač mu je bio 51-godišnji muškarac, također s područja Gvozda.

U prtljažniku vozila su se nalazile dvije žive divlje svinje, svaka teška oko 7 kg, za koje niti jedan muškarac nije imao dokumentaciju o porijeklu životinje. U obavljenom razgovoru 51-godišnjak je rekao da je svinje dobio od 61-godišnjeg muškarca s područja Topuskog, dok mu je 32-godišnjak samo vršio uslugu prijevoza svinja.

Zbog sumnje da je počinio protuzakoniti lov policijski službenici su uhitili 61-godišnjaka iz Topuskog, za kojeg je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je u lovištu na području Topuskog pronašao ove dvije svinje te ih jedno vrijeme držao kod sebe bez odobrenja ovlaštenog lovnika, da bi ih potom, prema njegovoj izjavi, bez naknade dao 51-godišnjaku od kojeg su policijski službenici svinje oduzeli i predali odgovornoj osobi oštećenog lovačkog društva.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 51-godišnjak počinio kazneno djelo prikrivanja jer je svinje uzeo iako je znao, odnosno mogao je znati da su nabavljene protuzakonito, te ih je namjeravao zadržati za sebe.

Obojica su kazneno prijavljeni, 61-godišnjak za protuzakoniti lov, a 51-godišnjak za prikrivanje.



Stranica