Oštetili proračun Republike Hrvatske za više od dva milijuna kuna

Slika PU_SiM/vijesti/2010/novcanice200black.jpg

Istraživanjem je utvrđeno da 26-godišnjak od početka siječnja do sredine lipnja 2009. godine, a 42-godišnji državljanin BiH od sredine lipnja do kraja prosinca 2009. godine, nisu vodili poslovne knjige koje su po zakonu bili obavezni voditi te su s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za svoje trgovačko društvo manje obračunali i prijavili poreza na dobit za 2009. godinu, čime su proračun Republike Hrvatske oštetili za 2.023.040 kuna.

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjim hrvatskim i 42-godišnjim bosanskohercegovačkim državljaninom zbog osnovane sumnje da su kao odgovorne osobe trgovačkog društva s područja Siska na štetu proračuna Republike Hrvatske počinili kazneno djelo zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i kazneno djelo povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga

Istraživanjem je utvrđeno da 26-godišnjak od početka siječnja do sredine lipnja 2009. godine, a 42-godišnji državljanin BiH od sredine lipnja do kraja prosinca 2009. godine, nisu vodili poslovne knjige koje su po zakonu bili obavezni voditi te su s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za svoje trgovačko društvo manje obračunali i prijavili poreza na dobit za 2009. godinu, čime su proračun Republike Hrvatske oštetili za 2 023 040 kuna.

Protiv obojice je Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku podnesena kaznena prijava, dok je temeljem Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela podnesena kaznena prijava i protiv njihovog trgovačkog društva.



Stranica